Paraules per reflexionar

El geni es fa amb un 1% de talent i un 99% de treballAlbert Einsteinjueves, 23 de enero de 2014

Entrades d'ecologia tema 7 i 8

1-Una visió particular sobre l'agricultura ecològica i l'agricultura intensiva
http://www.youtube.com/watch?v=JWwkiaY1yVg

2-El canvi climàtic és un fet constantment som espectadors de com globalment les zones gelades de la Terra es van reduint i com els huracans i tifons són cada cop més virulents, les innundacions no ens sorprenen i som una granota que viu en una olla que està a punt de bullir.
A Galícia no paren de rebre fros carregats de pluges intenses i vents molt forts que fan que les onades de l'Atlàntic cada dia tinguin records d'alçada, 11 i 12 m d'alçada. Les costes atlàntiques no paren de patir despecpectes en les seves costes....
http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/medi-ambient/onatge-record-costa-pontevedra-2992030

Això és un faro ( faro de Duoro en Oporto)  i l'ona el sobrepassa.Avui és dia 6-2-14 i no és època de collir fredolics , aquests bolets es fan abans de que arribin els freds i en ambients humits de boscos de roure . Estem vivint uns dies que alternem pluges, fred i després un o dos dies de temperatures càlides. Això és molt propi d'una tardor i no d'un mes de febrer. aquí teniu una mostra que el bosc no enganya les condicions climàtiques estan canviant.

bolets: Fredolics ( típics de tardor)
3-Una mostra de la fauna de Catalunya sobre tot d'ocells de zones humides
http://www.youtube.com/watch?v=Omc69NYKRns

4-La biodiversidad s'extingeix.
http://www.youtube.com/watch?v=6CIToJ6AcHI

5-ESTEM ENVOLTATS DE PLÀSTICS
Intentar utilitzar cada cop menys el plàstic, ja que tot el plàstic que va a parar al mar, amb el Sol es trenca a trossos petits i també amb el moviment de l'agua.
Aquests petits trossos de plàstic són engolits pel placton i per animals, els ocells marins moren perque no poden digirir el plàtic, en els cetacis trobem en els seu teixits grans quantitats de plàstic. I les tortugues i dofins que queden enredats en ells.
Quan menys plàstic utilitzem millor.

I això és una feina molt complicada!!!!

Vídeo sobre les deixalles de l'oceà Pacífic
http://www.youtube.com/watch?v=UIy0g2vmAb8

6-  LES ABELLES DESAPAREIXERAN?
L'insecticida del grup dels neonicotinoides -l' acetamiprid i el imidacloprid- està provat que maten a les abelles.
A més en estudis de laboratori amb rates s'ha vist que afecten a les neurones. Es veuen disminuides les funcions de la memòria i l'aprenentatge.
La Unió Europea ha donat una moratòria de dos anys perquè no s'utilitztin aquests insecticides mentrés els estudis de la seva acció sobre mamífers i sobre les abelles no hagi acabat.
http://www.lavanguardia.com/natural/20131218/54398321909/insecticidas-matan-abejas-tambien-pueden-afectar-humanos.html


No hay comentarios:

Publicar un comentario